>>> Aktivnosti >>> 2009. Na primanju u HRM

28.kolovoza 2009.-Trojica članova Domagojevih strijelaca, sastali su se s kontraadmiralom Antom Urlićem u vojnoj bazi Lora u Splitu. Sastanku su nazočili predsjednik Strijelaca Ivan Marušić, potpredsjednik Krešimir Borasa i član suda časti Ante Suton, a uz kontraadmirala Urlića nazočan je bio i pukovnik Vlatko Bandala.

Kako se unutar vojne baze treba pridržavati strogo uređenih protokola, Strijelce je   na glavnom ulazu dočekao jedan od poručnika koji im je dao jasne upute kako se treba ponašati unutar baze. Jedno od pravila je i da se unutar baze ne smije koristiti fotoaparat pa  nisu bili u mogućnosti slikom ovjekovječiti posjetu Lori. U opuštenoj atmosferi domaćine su upoznali s radom Udruge u protekle tri godine, planovima za daljnji rad ali i s problemima s kojima se u radu susreću.

Tijekom razgovora posebno su naglasili kako im je želja da kao povijesna postrojba postanu dio Hrvatske ratne mornarice, tj. da usko surađuju sa njom jer smatraju da su Neretljani sa svojom flotom bili preteča današnje Hrvatske ratne mornarice. Izuzetno su zadovoljni jer su se tijekom sastanka dotaknuli mnogih tema i do kraja sastanka su dogovarali suradnju u mnogim područjima.